ACE Lighting @Light + Building 2024

Ook dit jaar vond het verlichtingsevent 'Light + Building' plaats in Frankfurt én wij waren dit keer van de partij!

Light + Building is de hotspot voor verlichting, design en megatrends op het gebied van bouwtechnologie. De combinatie van verlichting en bouwtechnologie maakt Light + Building tot de toonaangevende internationale beurs met een ongeëvenaard breed en diep aanbod. 

ACE Lighting werkt met verschillende leveranciers om jullie hoogwaardige verlichting te presenteren. Daarom gingen wij dit jaar gaan kijken welke technische vernieuwingen bij onze favoriete leveranciers gelaunchd worden. Bovendien is het altijd leuk om nieuwe merken tegen te komen alsook licht-enthousiasten zoals wij!

Hier delen we enkele van onze favoriete beelden en nieuwigheden van een week vol verlichting bij Light + Building 2024.

Nieuw bij BOMMA

Gewoonweg adembenemend! BOMMA introduceerde tijdens L+B 2024 hun twee nieuwe collecties, namelijk 'Flare' en 'Stellar Dust'. Hier zie je de Flare in actie, binnenkort te zien op onze webshop!

De Flare collectie bestaat uit mondgeblazen kristallen glasstaven in drie vormen, één perfect recht en twee gebogen in verschillende graden. Ze kunnen oneindig worden gecombineerd om installaties op maat te creëren.

Alhoewel imposant behoudt het toch nog zijn minimalisme. Bovendien bevatten de geraffineerde goudkleurige bevestigingen de nieuwste COB-lichtbron (chip on base).

Geavanceerde tech met Prolicht

Het merk Prolicht is welgekend voor minimalistische spotverlichting die welgeavanceerd zijn. Zij kwamen dan ook met een heel ander perspectief op verlichting, namelijk met Virtual Reality (VR). Via VR konden we verschillende Prolicht designs plaatsen in de ruimte en zo kiezen welke lampen het beste pasten binnen het interieur. Een ervaring waarvan wij denken dat het klanten zeker zal helpen in de toekomst om beter beslissingen te nemen. En, het is nog leuk ook!

Wever & Ducré bringing the fun

Ook aan het Belgisch merk Wever & Ducré brachten wij natuurlijk een bezoek! Met hun out of the box speelse opstellingen van recentere collecties zoals de 'Finlin' en de 'Soft Acoustics'. Allemaal opgesteld op een interactieve manier.

Bovendien kreeg je als bezoeker een exclusieve Wever & Ducré totebag met designs van de Hongkongse street artist Zoie Lam. Enkele lampen zijn door haar met de hand geschilderd en waren hier ook te zien. Zeker de moeite!

Dit waren onze highlights van Light + Building 2024 in Frankfurt! Bekijk zeker de video onderaan voor een algemene kijk op het event. Wij nemen jullie sowieso volgende nog eens mee op een tour van Light + Building of andere verlichtingsevenementen.

Graag meer gezien van ons? Wij bezoeken geregeld verlichtingevents en delen die graag met jullie! Volg onze socials en wees mee op de hoogte van de laatste trends en events binnen design en verlichting.

ACE Lighting Instagram
ACE Lighting Facebook
ACE Lighting Youtube